Waarom vragen wij 10% succesfee?

Het team van Oversluitclaim werkt elke dag hard aan het verder brengen van de claim. Maar dit kost tijd. De weg van de claim is heuvelachtig en lang. Voor al onze leden proberen wij een succesvolle claim op te zetten. Hier gaat echter veel voorbereiding aan vooraf. Als deelnemer merkt u hier niet veel van, maar wij zijn al meer dan een jaar bezig met enorm veel rekenwerk en met, in individuele proefzaken, overleg voeren met rechtsbijstandverzekeringen en de banken.

Om al deze activiteiten te kunnen bekostigen, werken wij met een succesfee van 10%. Over alle bedragen die u als deelnemer van de bank terugkrijgt, rekenen wij 10%. Deze succesfee is een lage vergoeding in verhouding tot veel andere claimstichtingen, die vaak wel 25% rekenen*. We hebben deze fee hard nodig voor het werk wat wij verrichten voor de claim, gezien de hoge kosten die het proces tegen de banken met zich meebrengen.

De AFM heeft bepaald dat alle boetes na 14 juli 2016 in 2017 moeten worden herberekend. De meeste banken hebben hier tot nu toe nog niets aan gedaan. Sommige banken zijn halverwege 2017 begonnen met terugbetalen van de te hoge boetes van oversluiters na 14 juli 2016. De bank doet zijn best om te laten lijken of zij jou die boete uit eigen beweging terug geven. Logisch, want dan krijg jij het gevoel dat de terugbetaling een gift van de bank is en ben jij een blije klant. Zo zit het echter niet: door onze inspanningen betaalt de bank dit terug en daarom rekenen wij de succesfee.

We hanteren een laag bedrag voor inschrijving, namelijk 15 euro. Helaas kunnen wij, met dit bedrag, niet alles doen om voor al onze leden een succesvolle claim te maken. Vandaar dat wij genoodzaakt zijn om daarbij nog een succesfee te rekenen. Zo betalen alleen de mensen waarvoor wij al succes hebben weten te behalen, een aanvullend bedrag aan de Oversluitclaim. Hiermee kunnen wij weer verdere stappen maken, de rest van de mensen helpen waardoor iedereen hiervan mee profiteert.

De controle van alle documenten en herberekeningen, kost heel veel tijd. Daarbij komt, dat op dit moment nog maar 10% van de gedupeerden een bedrag terug heeft ontvangen van de bank. Voor alle andere mensen blijven wij ons de komende jaren inzetten. De succesfee hebben wij daarvoor hard nodig. We gaan de strijd aan met machtige partijen met heel veel geld. Zij zullen zich niet zomaar gewonnen geven en ze zullen dit proces lang kunnen rekken. Met de inkomsten uit de succesfees zullen wij zorgen dat de banken te recht staan en zodat iedereen vergoeding van de te hoge oversluitboete krijgt.

Alle informatie over de succesfee en andere afspraken staat in de deelnemersovereenkomst op onze website.

 

* Bijvoorbeeld de Renteswap Schadeclaim en Volkswagenaudiclaim.nl.