Nederlanders zitten onterecht vast aan een te dure hypotheek

Bijna iedereen in Nederland betaalt een te hoge hypotheekrente. Dat komt omdat de banken het heel onaantrekkelijk maken om een hypotheek over te sluiten naar een lening met een lagere rente.

 

 

Banken rekenen een te hoge boete voor oversluiten

Banken eisen een veel te hoge boete voor oversluiten. Deze boeterente is veel hoger dan de schade die de bank lijdt. Oversluitclaim heeft uitgerekend dat de boeterente die de banken berekenen per klant gemiddeld 15% te hoog is. Dit komt neer op ruim € 3.400 per hypotheek.

Zo wordt het voor veel mensen onaantrekkelijk gemaakt om over te stappen naar een hypotheek met een lagere rente. Mensen die ooit een boete betaald hebben, zijn ook benadeeld.

AFM bevestigt het: Banken bereken boetes verkeerd

Op 20 maart kwam het rapport van de AFM uit over de boeteberekeningen van banken. Daarin staat wat wij al een tijdje beweren: banken berekenen de boete te hoog! En dat dit anders moet. Dat is erg goed nieuws! Maar het zegt niets over de in het verleden geleden schade! Daarvoor is de Oversluitclaim: wij stappen naar de rechter voor schadevergoeding van betaalde oversluitboetes.

Dus heb je in het verleden een boete betaald, extra afgelost of heb je niet overgesloten maar bijvoorbeeld rente gemiddeld omdat de boete te hoog was? Dan ben jij gedupeerd! Schrijf je dan nu in voor de Oversluitclaim!

Inschrijven

De oversluitboetes zijn hoger dan volgens de wet is toegestaan

Het is volgens de wet niet toegestaan om bij het oversluiten van een hypotheek een boeterente te eisen die hoger is dan de schade die de bank lijdt. De banken hebben de afgelopen jaren vele miljarden euro’s extra op hun hypotheken verdiend doordat ze de boeterente te hoog hebben gehouden. Nagenoeg alle banken hebben hier aan mee gedaan! Bovendien hebben de banken dit onderling afgestemd. Ook dat is verboden!

Weten of de claim ook voor jou geldt?

Lees hier meer