Hoe gaat de Oversluitclaim in zijn werk?

Om de juridische procedure tegen de banken zo goed mogelijk te voeren, is het belangrijk dat Oversluitclaim veel mensen vertegenwoordigt. De eerste stap is dus dat jij je inschrijft! Hiermee zorg je ervoor dat jouw schade geclaimd zal worden en draag je bij aan een eerlijker hypotheekmarkt. Daarna begint een proces van onderzoek en onderhandeling, om een passende schadevergoedingsregeling te treffen. Lees hieronder in meer detail wat de stappen zijn.

Meer weten over de claim?

Lees hier verder

 • 1. Inschrijven

  Meld je aan bij Oversluitclaim. Vul je gegevens in en geef aan welke categorie het beste bij jou past. Samen kunnen we de banken verplichten om de hoge boetes te verlagen en de schade te vergoeden!

 • 2. € 15 met iDeal betalen

  Een collectieve actie tegen de banken is erg kostbaar. Maar we zijn met heel veel gedupeerden en daarom kunnen de kosten per deelnemer laag blijven. Door je aan te melden, zorg je dat ook jouw schade geclaimd wordt en draag je bij aan de kosten van de juridische procedures die gevoerd gaan worden.

 • 3. Aanvullend onderzoek

  We zullen nog aanvullend onderzoek gaan doen naar de schade die deelnemers hebben geleden. Daarom zullen we jou via een e-mail nog om extra informatie vragen.

 • 4. Onderhandelingen

  Stichting OversluitClaim zal in overleg met de banken treden om een redelijke schadevergoedingsregeling te treffen. Mochten de banken daartoe bereid zijn, dan zal de regeling worden neergelegd in een bindende overeenkomst en kunnen de schadevergoedingen worden uitgekeerd.

 • 5. Juridische procedures

  Als de banken niet tot een acceptabele schadevergoedingsregeling willen komen, zal Stichting OversluitClaim een of meer juridische procedures starten. De rechter zal gevraagd worden om een uitspraak te doen over de te hoge boetes die de banken rekenen.

  De kosten van de stichting worden onder meer met jouw bijdrage betaald. Stichting OversluitClaim is volledig onafhankelijk. Hiermee is gegarandeerd dat het belang van de gedupeerden vooropstaat.

 • 6. Schadevergoeding

  Nadat deze rechtszaken zijn gewonnen, zijn de banken mogelijk wel bereid een schikking te treffen. Zo niet dan moeten er wellicht nog meer procedures gevoerd worden om de geleden schade terug te vorderen.

Wie zit er achter de claim?

Over ons